Nophadrainov ND 600 na projektu VMD grupe

Nophadrainov drenažni sustav ND 600 postavljen je na jednom od trenutno najvećih poslovno stambenih projekata u Zagrebu, novom zagrebačkom kvartu Heinzelova-Darwinova.

Investitor je tvrtka VMD STANDARD, projekt je izradila tvrtka VMD PROJEKT, a obje su dio poznate grupacije VMD GRUPA. Ugradnju drenažnog sustava ND 600 obavila je tvrtka Ivlje d.o.o iz Zagreba.

Cilj projekta je urbanizacija i oplemenjivanje do sada zanemarenog gradskog prostora, mjesta na kojem nije bilo gotovo ničega, a koji će se transformirani u moderni stambeno-poslovni kvart s puno zelenila i javnih površina. Kvart je osmišljen prema uzoru na najbolju praksu gradnje Novog Zagreba, takozvanu rahlu gradnju s većom udaljenošću zgrada, čime se formiraju velike zelene površine.

Kvart Heinzelova-Darwinova će se realizirati na oko 50.000 kvadrata unutar kojih su planirane dvije pretežno stambene parcele, jedna poslovna parcela, te parcele javne namjene u vlasništvu Grada Zagreba – dječje igralište, dječji vrtić, javni park, zelene površine te prometnice i pješački koridori.

Zgrade se rade po principima zelene gradnje te će se prikupljene oborinske vode koristiti za navodnjavanje zelenila. Oko 1300 m2 Nophadrainovog ND 600 drenažnog sustava postavljeno je iznad podzemne etaže u kojima je smješteno oko 400 garažnih mjesta što je omogučilo formiranje dodatnih zelenih i pješačkih zona između zgrada.

renderi i vizualizacije vlasništvo VMD grupe

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: